Advieslijn 03 808 22 99

Extra steun voor mensen met een handicap in coronatijden

Geschreven op do 23 april, 2020 door Chris Van Acker in de categorie Nieuws

Extra steun voor mensen met een handicap in coronatijden

Iedereen met een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB) heeft recht op een verhoging van 8,5% van het jaarbudget. Hiermee kan je de extra kosten die je maakt mee betalen.

Voor wie?

Elke budgethouder met een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB) die geconfronteerd wordt met meerkosten tijdens de coronacrisis. We maakten aparte artikels voor PAB en PVB.

Heb je PAB…
en combineer je dit normaal met een multifunctioneel centrum, maar ben je nu thuis? Klik dan hier voor meer informatie die voor jou van toepassing is. 

en combineer je dit normaal met (buitengewoon) onderwijs, maar ben je nu thuis? Klik dan hier voor meer informatie die voor jou van toepassing is.

Heb je PVB…
en doe je momenteel geen beroep op je voorziening, maar ben je voltijds thuis? Klik dan hier voor meer informatie die voor jou van toepassing is. 

en doe je momenteel enkel (en meer) beroep op je voorziening, en ben je dus niet thuis? Klik dan hier voor meer informatie die voor jou van toepassing is. 

en heb je extra hulp nodig thuis? Klik dan hier voor meer informatie die voor jou van toepassing is. 

Deze informatie vind je ook terug in een mededeling van het VAPH. Lees deze hier.

Waar komt dit geld vandaan?

De Vlaamse regering maakte hier extra middelen voor vrij. Onafhankelijk Leven heeft mee voor deze steun geijverd met de voorwaarde dat dit geld niet van het budget voor de wachtlijsten komt. Maar vandaag wachten nog steeds meer dan 20 000 mensen op een budget. Wij dringen er bij de overheid op aan om ook hier dringend extra middelen vrij te maken. 

Hulp nodig?

In deze tijden heb je wel andere dingen aan je hoofd dan een expert in administratie te worden. Neem hiervoor contact op met onze advieslijn of met één van onze coaches. Zij zullen je gidsen op administratief vlak. Maar ook bij het vinden van geschikte assistentie die nu zo broodnodig is.

Contacteer daarvoor gerust onze advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord