Advieslijn 03 808 22 99

'Er is vooral veel wél mogelijk met goede ondersteuning'

Geschreven op wo 16 maart, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

'Er is vooral veel wél mogelijk met goede ondersteuning'

Leen kijkt er ongelooflijk naar uit. Zondag loopt ze de Urban Trail. 'Het initiatief geeft de juiste boodschap. Er zullen veel drempels zijn en dat is niet evident. Net zoals de drempels in mijn leven. Maar ik heb nu twee jaar assistentie en daardoor neem ik zelf terug de touwtjes in handen nemen.'

Leen kijkt er ongelooflijk naar uit. Zondag loopt ze de Urban Trail. 'Het initiatief geeft de juiste boodschap. Er zullen veel drempels zijn en dat is niet evident. Net zoals de drempels in mijn leven. Maar ik heb nu twee jaar assistentie en daardoor neem ik zelf terug de touwtjes in handen nemen.'

Leen krijgt tijdens de Urban Trail assistentie van tien werknemers van VDAB.

Wie is Leen?

Ik hou van fijne ontmoetingen met mensen en ik hou ervan om naar hun verhalen te luisteren. Ook geniet ik echt als ik buiten ben, in de natuur. Uitwaaien met mijn hond vind ik heerlijk. Verslaafd aan reizen, dat ben ik ook. Wat er nog op mijn verlanglijstje staat? Parapente in de alpen.
Ik hou ook van diversiteit. Dat zie je ook in mijn job waar ik mee help bouwen aan een inclusief hoger onderwijs voor studenten met een beperking.

Waarom loop je mee met Urban Trail?

Het initiatief geeft de juiste boodschap: er zijn veel drempels en dat is echt niet evident. Tegelijk is er vooral veel wél mogelijk als je goede ondersteuning hebt! En volgens mij gaat het gewoon ook heel tof worden! Zo samen met een ploegje Gent doorkruisen. Ik kijk er ongelooflijk naar uit.

Heb je persoonlijke assitentie?

Ja, ik heb sinds een tweetal jaar een budget voor persoonlijk assistentie (PAB). Daarmee stel ik mensen te werk die me ondersteunen op vlak van mobiliteit, huishouden, praktische taken op de werkvloer,...

Wat betekent assistentie voor jou?

Mijn assistentie zorgt ervoor dat ik voor veel zaken in mijn leven opnieuw zelf kan de touwtjes in handen nemen. Het budget maakt dat ik veel dingen nog kan doen die anders onmogelijk zouden zijn. En dit alles zonder mijn eigen netwerk té veel te belasten.

Klik hier en leer onze andere rollende lopers kennen.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord