Advieslijn 03 808 22 99

Eindejaarspremie voor je persoonlijke assistent die via interim werkt

Geschreven op ma 23 december, 2019 door Stefanie Leekens in de categorie Assistentie

Eindejaarspremie voor je persoonlijke assistent die via interim werkt

Wist je dat je assistent die via interim werkt ook recht heeft op een eindejaarspremie? Je moet dit niet met je PAB of PVB betalen. Het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten betaalt dit uit. Je assistent moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Voorwaarden voor de eindejaarspremie

Je persoonlijke assistent moet minstens 65 dagen of 494 uren gewerkt hebben via interim in het refertejaar. Het refertejaar is steeds de periode van 1 juli van het vorige jaar tot en met 30 juni in het lopende jaar. Voor de eindejaarspremie van 2019 wordt er dus gekeken naar de periode tussen 1 juli 2018 en 30 juni 2019.

Hoeveel bedraagt de premie?

De brutopremie bedraagt 8,33% van het totale brutoloon dat je assistent verdiende tijdens het refertejaar. Van dit bedrag wordt er 13,07 % sociale zekerheidsbijdragen en 23,22% bedrijfsvoorheffing (belasting) afgetrokken. De nettopremie bedraagt ongeveer 66% van deze brutopremie.

Wat moet je assistent doen om de eindejaarspremie te ontvangen?

Als je persoonlijke assistent aan de voorwaarden voldoet, krijgt die in december automatisch een formulier toegestuurd van het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten.

Met dit formulier kan je assistent naar zijn of haar vakbond gaan. Die betaalt de premie uit vanaf december 2019. Niet aangesloten bij een vakbond? Dan moet je assistent het origineel document invullen en terugsturen naar het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Die betaalt de premie uit vanaf 2 januari 2020.

Heeft je assistent niets ontvangen?

Heeft je persoonlijke assistent eind december geen formulier ontvangen? Misschien is het adres van je assistent gewijzigd? Of is er administratief iets misgelopen? Je assistent contacteert dan best het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Je kan hen iedere werkdag van 9 tot 12 uur bellen op het nummer 02 203 60 95.

Nog vragen?

Contacteer onze advieslijn. We helpen jou graag verder.

Werkt je persoonlijke assistent via een sociaal secretariaat? En heb je een vraag over deze eindejaarspremie? In dit artikel staat alles wat we tot nu toe weten. We houden je ook hiervan op de hoogte. 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord