Advieslijn 03 808 22 99

Een vulkaan beklimmen in je rolstoel

Geschreven op ma 4 april, 2016 door Mathias Van Hove in de categorie Nieuws

Een vulkaan beklimmen in  je rolstoel

Nick heeft de spierziekte “Ataxie Van Friedreich” en heeft sinds  3 jaar een PAB budget. Hij houdt enorm van reizen en een deel van zijn budget gebruikt hij voor assistentie tijdens zijn avonturen.
De laatste reis ging naar Nicaragua waar Nick en assistent Jordi vulkanen, bergen, wouden en een lagoon bedwongen.

Mijn naam is Nick, ik heb de spierziekte “Ataxie Van Friedreich” en heb sinds  3 jaar een PAB budget. Ik hou heel veel van reizen, en  buiten mijn assistent die me helpt tijdens de dagelijkse activiteiten gebruik ik een deel van mijn budget om een vrijwilliger  te vergoeden als assistent tijdens het reizen. Zo ben ik al een weekendje naar Londen en Trier geweest en heeft mijn grootvader me begeleid naar Thailand.

Nicaragua here i come!

De reis die ik vorig jaar naar Nicaragua maakte spant echter toch de kroon, ik wou al een lange tijd mee met het project  van u/turn. (project u/turn is een organisatie die reizen voor mensen met een beperking mogelijk maakt). Dankzij mijn budget kon ik een deel van de reis betalen voor een assistent  en nadat ik het voorstelde aan  mijn neef  Jordi  was die meteen verkocht.

Geen wandelingetje in het park

Zowel Jordi als ik hebben een onvergetelijke reis meegemaakt waarover we nog geregeld  praten. Een reis met u/turn is namelijk geen wandelingetje in het park. Je slaapt in tenten, het toilet is een gat in een tuinstoel met een put eronder, de douche (als er al één is) is een hele uitdaging en tot slot is de reis fysiek een uitdaging.
Het is de bedoeling dat je je grenzen verlegd, leert dat hulp aanvaarden geen schande is en dat je meer kan dan je zelf denkt.  De groep bestaat telkens uit een kinesist, een dokter, een paar begeleiders, 5 rolstoelgebruikers en een aantal andere  mensen met verschillende beperkingen.

Iemand helpen  ondanks je beperking  blijft een mooie herinnering

Jordi was mee als assistent  maar heeft evengoed afgezien als ik, een vulkaan beklimmen, een afdaling naar een lagoon  en vele ander avonturen zijn dan ook niet iets dat je alle dagen doet. Gedurende de reis leer je dat je ondanks je beperking  niet “nutteloos” bent en je  nog steeds anderen kan  helpen. Een perfect voorbeeld voor een rolstoelgebruiker als ik is een slechtziende of blinde persoon die je duwt terwijl jij de richting aangeeft, inclusief mijn foutjes tussen links en rechts blijft dat een mooie herinnering.

Toekomstplannen

Buiten Nicaragua heeft u/turn nog 4 bestemming die ik zeker nog allemaal wil doen en met mijn PAB kan ik misschien weer iemand meenemen, in augustus staat IJsland op de planning en volgend jaar Chili. Meer info over deze reizen: http://www.projectu-turn.com/nl/

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord