Advieslijn 03 808 22 99

'Een persoonlijke assistent maakt veel meer mogelijk'

Geschreven op do 18 februari, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

'Een persoonlijke assistent maakt veel meer mogelijk'

Mieke loopt mee met de Urban Trail Gent op 20 maart 2016 in de groep van t-interim. T-interim levert 10 persoonlijke assistenten voor één dag. Zo kunnen ook lopers in rolstoel, zoals Mieke, de finish bereiken.

Mieke loopt mee met de Urban Trail Gent op 20 maart 2016 in de groep van t-interim. T-interim levert 10 persoonlijke assistenten voor één dag. Zo kunnen ook lopers in rolstoel, zoals Mieke, de finish bereiken. Wie Mieke is en waarom ze meeloopt, lees je hieronder.

Ik ben Mieke, een bijna 50-jarige met een aangeboren ziekte van Little (spastische diplegie). Tot voor kort werkte ik voor t-groep nv als consulente, één van de partners van Onafhankelijk Leven vzw voor de Urban Trail. Zingen en samenzijn met warme mensen en andere mensen vrijwillig helpen waar ik kan, zijn mijn goals voor het leven.

Waarom loop je mee met Urban trail?

Mijn deelname aan deze urban trail heeft verschillende redenen.
Als persoon op de wachtlijst voor een persoonlijk assistent, wil ik vooral de meerwaarde van een persoonlijk assistent in de kijker brengen. Hoe zouden wij als rolstoelatleet zonder assistent kunnen deelnemen aan de Urban Trail? En daarnaast: een persoonlijke assistent maakt ons leven aangenamer en maakt veel meer mogelijk. Een grote DANK JE WEL naar alle assistenten en natuurlijk ook naar Onafhankelijk Leven vzw die zo voor ons vecht.

Maar ik neem natuurlijk ook deel voor mezelf! Na een mindere periode met ziekenhuisopnames, operatie, revalidatie en niet werken, heb ik terug iets nodig om me te bewijzen en onder de mensen te komen. En hopelijk nieuwe, leuke mensen te ontmoeten.

Jij hebt zelf geen persoonlijke assistentie?

Als persoon met een aangeboren beperking woon ik al verschillende jaren zelfstandig in een aangepast appartement. En sta ik al een aantal jaren op de wachtlijst voor persoonlijke assistentie.

Doordat mijn gezondheid de laatste jaren nog sterker achteruit gaat dan voorheen, zou de assistentie meer dan welkom zijn.

Waarom is persoonlijke assistentie zo belangrijk voor jou?

Zelfstandig leven is enkel mogelijk met steun van mijn ouders, familie, buren en vrienden.

Iedereen doet het, naar eigen zeggen, met veel plezier. Maar toch had ik mijn relatie ten opzichte van hen liever anders gezien.
Zou het niet leuker zijn dat je samen met je beste vriendin gaat shoppen, uitstappen plant, ... ipv dat ze me iedere ochtend, nadat ze haar kinderen naar school bracht, komt helpen bij het wassen en kleren aandoen?

Klik hier en leer onze andere rollende lopers kennen:

Meer weten over de Urban Trail? Klik dan hier.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord