Het VAPH liet via een mededeling weten dat het e-loket Mijnvaph er wat anders uitziet. Inhoudelijk vind je nog steeds dezelfde informatie terug, maar het uitzicht is wat veranderd. Om je op weg te helpen, maakten wij een overzicht.
Wat is er veranderd?
Algemeen
Via ‘persoonlijk budget - overzicht’ kan je via de knop ‘export transacties’ een excel downloaden met een overzicht van alle kosten die reeds doorgegev zijn. Er is nu een handige kolom toegevoegd. Daarin kan je zien om welk type cashkost (bijvoorbeeld loon, aankoop dienstencheques, COVID …) het gaat.
Overeenkomsten
Bij het registreren van een overeenkomst zal het veld met de startdatum leeg zijn. Momenteel wordt dat veld nog automatisch ingevuld met de datum waarop de overeenkomst wordt geregistreerd.
Bij het opvragen van extra informatie over een overeenkomst, kan een gebruiker via diezelfde overeenkomst extra informatie overmaken door een bijlage op te laden.
Kosten
In het overzicht van ‘mijn kosten’ wordt nu ook het type contract getoond (bijvoorbeeld: met een natuurlijke- of rechtspersoon, met een dienstenchequebedrijf, met een bijstandsorganisatie voor intensieve bijstand ...) in de kolom ‘contract’.
Kosten die gedeeltelijk zijn uitbetaald krijgen de status ‘gedeeltelijk verwerkt’ in het overzicht.
Kosten die gedeeltelijk zijn uitbetaald krijgen de status ‘gedeeltelijk verwerkt’ in het overzicht.
Als u meerdere kosten wenst in te dienen voor dezelfde overeenkomst, kan dat nu in 1 keer worden ingegeven.
De mogelijke redenen voor het indienen van laattijdige kosten zijn aangepast:
- afrekening arbeidsongevallenverzekering
- opname ziekenhuis/revalidatiecentrum
- laattijdige intensieve bijstand na of wegens inspectie of controle besteding
- onbetaalde of laattijdige kosten opgemerkt uit inspectie of controle besteding
- na of wegens afrekening cashbudget
- na betwisting van de overeenkomst
- uitbetaling eindejaarspremie
Volmacht
Wanneer je regelmatig in plaats van de budgethouder, informatie bekijkt in het e-loket of zaken registreert, heb je daar altijd de identiteitskaart of de It’s me van de budgethouder voor nodig. Dit is niet zo praktisch. Je kan daarom ook een volmacht toekennen aan die persoon. Zo krijgt die persoon, voor dat bepaald dossier, toegang en kan die voortaan met eigen identiteitskaart of It’s me inloggen. Als budgethouder kan je op de startpagina onderaan zien wie allemaal een volmacht heeft. De budgethouder kan ook daar een volmacht toekennen of verwijderen.
Specifiek - PAB
Voor een aantal overeenkomsten PAB wordt het veld ‘taakomschrijving’ optioneel. Zo worden de papieren en digitale formulieren terug in overeenstemming gebracht met elkaar.
Het gaat om volgende overeenkomsten:
- overeenkomst voor kortdurend verblijf in een multifunctioneel centrum (MFC)
- overeenkomst met een vergunde zorgaanbieder voor kortdurende dag- en/of woonondersteuning (max 92 dagen)
- overeenkomst met een geregistreerd ouderinitiatief voor kortdurend verblijf
- overeenkomst met een geregistreerd ouderinitiatief voor dagondersteuning
- overeenkomst met een groene zorginitiatief voor dagondersteuning
- overeenkomst met een vergunde zorgaanbieder voor mobiele en ambulante begeleiding
Vragen?
- Ondervind je technische problemen of een fout? Neem contact op met het VAPH zelf via mijnvaphhelpdesk@vaph.be
- Voor inhoudelijke vragen over het PAB of PVB kan je terecht bij onze advieslijn of bij Team Budgetbesteding van het VAPH.
Webinar Eerste hulp bij gebruik van Mijnvaph (woensdag 16 februari)
Op woensdag 16 februari organiseren we het webinar "Eerste hulp bij gebruik van Mijnvaph". Tijdens dit webinar geven we toelichting over het onderdeel van Mijnvaph waarin je alles over je PAB of PVB terugvindt. We overlopen welke gegevens je hier kan terugvinden, hoe je een nieuwe overeenkomst registreert, hoe je facturen en creditnota’s indient,… zodat je de weg (terug)vindt in deze online tool.
Schrijf je in voor het webinar