Advieslijn 03 808 22 99

Een heel warm hart voor onze vrijwilligers en ambassadeurs

Geschreven op ma 7 maart, 2022 door Hannelore Bedert in de categorie Over ons

Een heel warm hart voor onze vrijwilligers en ambassadeurs

De week van de vrijwilliger laten passeren zonder onze vrijwilligers in de kijker te zetten? We dachten het niet! Vorige week ontvingen we enkele van hen dan ook met open (en coronaveilige) armen.

Ervaringsdeskundigen met pit

Lizy, Brent, Glenn, Koen, Niels, Sofie, Fien, Lynn, Viviane, Petra, Els, Sebastian, Jonas, Eddy, Dirk, Sam, Liesbeth, … het zijn maar enkele van de vele mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor onze organisatie. Ze zetelen in de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering of ze stelden zich kandidaat als ambassadeur. Allemaal zijn ze ervaringsdeskundigen die “tips & tricks” met lotgenoten delen, hun verhaal willen vertellen, hun ervaringen willen delen, valkuilen willen aanduiden, anderen willen helpen met praktische zaken, die de mooie en minder mooie verhalen aan elkaar willen doorgeven, en die zich samen met Onafhankelijk Leven in de politieke strijd durven gooien. 

Dave Ceule, directeur van Onafhankelijk Leven voegt toe: “Elke vrijwilliger, elke ambassadeur is van belang. Waar de ene vrijwilliger sterk is in het enthousiasmeren van anderen, is de andere sterk in het vertellen van een verhaal dat mensen inspireert. Waar de ene ambassadeur mee de schouders kan zetten onder een politieke en journalistieke strijd, gaat de andere ambassadeur graag in scholen vertellen over het leven met een beperking. Sommige van onze ambassadeurs zien jullie al eens als spreker tijdens een webinar, andere vrijwilligers zie je terug aan een Onafhankelijk Leven-stand te velde. Hoe klein of groot de bijdrage ook is, we zijn elke vrijwilliger heel dankbaar voor de inzet. En niet alleen wij natuurlijk, we zijn ervan overtuigd dat de leden van Onafhankelijk Leven blij zijn met deze trekkers en rolmodellen.”

Onze ambassadeurswerking schiet (terug) uit de startblokken

Niet toevallig in de Week van de Vrijwilliger is de ambassadeurswerking van Onafhankelijk Leven stevig uit de startblokken geschoten. Via een oproep lieten veel mensen met een handicap weten om ambassadeur van Onafhankelijk Leven te willen worden of blijven. Jong en oud, elk met hun eigen verhaal. Alle ambassadeurs kregen of krijgen nog een communicatietraining van communicatie-expert Marc Mombaerts om hun verhaal nog krachtiger over te brengen. Vanaf binnenkort zullen de ambassadeurs hun verhaal en de boodschap van Onafhankelijk Leven verder uitdragen. 

“Onze ambassadeurs dragen de missie, visie en standpunten van Onafhankelijk Leven uit. Ze vertegenwoordigen onze organisatie op conferenties, vergaderingen en ontmoetingen met beleidsmakers, verschijnen in de media of gaan praten in scholen en bedrijven. Ze vertellen uiteraard ook hun eigen verhaal. Ze laten graag van zich horen, maar bovenal willen ze vanuit hun eigen leefwereld werken aan een inclusieve maatschappij”, zegt Dylan Massé, die de vrijwilligerswerking in goeie banen leidt.

Word ook ambassadeur bij Onafhankelijk Leven

Wil jij ook de standpunten van Onafhankelijk Leven verder uitdragen en je eigen verhaal vertellen op conferenties, vergaderingen en ontmoetingen met beleidsmakers? Zie je het eventueel zitten om in de media te verschijnen of te gaan praten in scholen en bedrijven? Dan is er voor jou misschien een plaatsje bij de ambassadeurs van Onafhankelijk Leven. 

Stel je kandidaat om zelf als ambassadeur aan de slag te gaan

We zijn bovendien altijd op zoek naar mensen die ons kunnen helpen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met een beperking écht onafhankelijk kunnen leven en écht eigen keuzes maken. Als vrijwilliger kan je meerwerken aan onze acties en campagnes meedenken en uitkijken naar nieuwe mogelijkheden, … Word je graag vrijwilliger of dien je graag een getuigenis in? Laat het ons weten!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord