Advieslijn 03 808 22 99

Dominiek schreef een boek over zijn gevecht voor vrijheid

Geschreven op ma 15 september, 2014 door Mathias Van Hove in de categorie Nieuws

Dominiek schreef een boek over zijn gevecht voor vrijheid

Dominiek is een man van 50 met een verstandelijke beperking die39 jaar in instellingen leefde. Hierdoor heeft hij veel gemist. Dominiek zijn droom kwam uit en hij leeft nu zelfstandig. Met zijn boek toont Dominiek  dat mensen met een beperking ook dromen hebben en die kunnen waarmaken.

Dominiek is een man van 50 met een verstandelijke beperking die 39 jaar in instellingen leefde. Hierdoor heeft hij veel gemist. Dominiek zijn droom kwam uit en hij leeft nu zelfstandig. Met zijn boek toont Dominiek  dat mensen met een beperking ook dromen hebben en die kunnen waarmaken.
Onafhankelijk Leven stelde enkele vragen aan Dominiek:


Waarom heb je dit boek gemaakt?
Om mensen bewust te maken dat mensen met een beperking kunnen strijden voor hun leven en dat ze met de juiste persoon hun droom kunnen waarmaken. We leven niet meer in de jaren '70, '80 waar emancipatie van mensen met een beperking niet bespreekbaar was!


Waar gaat dit boek over?
In dit boek vertel ik over wat ik belangrijk vind, over de belangrijke mensen in mijn leven. Over hoe het vroeger was en hoe het nu is.
Ik heb 39 jaar in een instelling gewoond en hierdoor heb ik veel gemist!


Wil je iets met je boek bereiken?
Vroeger ging men niet in op mijn ideeën. Men zei dat ze niet haalbaar waren en toen verloor ik al mijn moed. Ik wou zelf  zelfmoord plegen. Nu weet ik beter! Ik weet dat het mogelijk is om je dromen waar te maken mits de juiste ondersteuning. Daarom wil ik de mensen die werken als opvoeder of persoonlijk assistent aanmoedigen om de persoon met een beperking te ondersteunen om hun dromen na te streven!


Dominiek zijn boek is te verkrijgen voor 15euro excl. port  bij onafhankelijk leven vzw via marijke@onafhankelijkleven.be of 09/324 38 77. Je kan het boek ook rechtstreeks bij Dominiek bestellen via het nummer 0486/675.049

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord