Advieslijn 03 808 22 99

Doe mee aan workshops over bewindvoering, PVF-aanvraag, erfrecht en nog veel meer

Geschreven op ma 24 juni, 2019 door Wendelien De Baere in de categorie Assistentie

Doe mee aan workshops over bewindvoering, PVF-aanvraag, erfrecht en nog veel meer

Wordt je kind met een beperking binnenkort meerderjarig? Dan beleef je waarschijnlijk een heftige periode. Niet alleen moet je een PVB-aanvraag indienen, je moet ook nadenken over bewindvoering, erfrecht, tegemoetkomingen en ga zo maar door. Daarom organiseert vzw De Ouders in samenwerking met Onafhankelijk Leven verschillende gratis workshops over deze onderwerpen. Ook wie gewoon wat grondige kennis wil opdoen over deze onderwerpen is van harte welkom. 

Het programma

In een eerste workshop werken we rond de thema’s bewindvoering en erfrecht. We starten met een infomoment van notaris Dirk Smet rond het nieuwe systeem dat start in september 2019. Daarna bekijken we of er alternatieven zijn voor de klassieke bewindvoering. We geven ook voorbeelden van successieplanning voor gezinnen van een kind met een beperking. 

In de volgende workshop bekijken we hoe je een PVB-aanvraag indient. We overlopen ook hoe je een inkomensvervangende en een integratietegemoetkoming aanvraagt. Om de workshops zo interactief mogelijk te maken en je zo goed mogelijk te helpen, ontvangen we graag je vragen via info@deouders.be. De vragen worden anoniem beantwoord in de workshop.

Wanneer? Maandag 19 augustus om 19u30.
Waar? Feestzaal Sint-Jozef, Groot Begijnhof 62 in Sint-Amandsberg (Gent). Parking is vlakbij.

De workshops zijn gratis. Vul tegen 9 augustus 2019 dit formulier in. Snel inschrijven is de boodschap: het aantal plaatsen is beperkt.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord