Advieslijn 03 808 22 99

Dit was INSPIRAZA in Leuven. Ben je er volgende keer bij?

Geschreven op ma 21 november, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Assistentie

Dit was INSPIRAZA in Leuven. Ben je er volgende keer bij?

De kop is eraf! Woensdag 16 november vond onze eerste inspiratiedag plaats in Leuven. Collega’s van de dienstverlening en ambassadeurs van Onafhankelijk Leven stonden klaar om alle vragen te beantwoorden over hoe je zelf de regie van jouw leven in handen neemt. De reacties waren unaniem positief!

In de voormiddag lag de focus op de besteding van jouw budget (PVB of PAB): hoe kan jouw budget je kwaliteit van leven verbeteren? En hoe kan je jouw budget zo optimaal mogelijk inzetten? Lien, Jana en Sarah – medewerkers van Onafhankelijk Leven - beantwoordden alle vragen die op voorhand werden bezorgd. Ze werden ondersteund door ambassadeurs van Onafhankelijk Leven, dat zijn ervaringsdeskundigen die met dagelijkse voorbeelden de theorie verhelderen.

In de namiddag waren de ambassadeurs zelf aan zet, stuk voor stuk zijn dat doorwinterde PVB-gebruikers. Ze getuigden over verschillende thema’s, geen onderwerp gingen ze uit de weg. Maar ze leerden zelf ook bij dankzij de getuigenissen en verhalen van de aanwezigen.

De eerste reacties van een paar deelnemers

“Ik ben kapot van de getuigenis van het koppel uit Limburg. Dit zijn de getuigenissen die wij echt moeten uitvergroten. Wij moeten samenzitten en kijken wat wij voor deze mensen kunnen doen of betekenen!”


“Het was een heel leerzame en aangename dag, we hebben veel nieuwe mensen leren kennen die hun verhaal wilden delen. De verhalen kwamen wel hard binnen, hier en daar moest er zeker een traantje worden weggepinkt. De uitleg van de coaches was top, de verwelkoming en warmte van de groep was hartverwarmend en ze lieten ons ook voelen dat we niet alleen waren. Een dikke dankjewel aan alle coaches, de ambassadeurs voor een topdagje met een lekker snackje in de middag en een lekker dessertje als afsluiter. Wij kijken er naar uit om nog te kunnen deelnemen aan nieuwe uitwisselingsmoment.”

“Een top dag! Zeer deskundige uiteenzetting over budgetbesteding door coaches, inspirerende verhalen van ambassadeurs en aanwezigen, lekkere catering mét dessertjes en de hele dag gratis assistentie aanwezig. Klasse!! Tot de volgende INSPIRAZA op 3 december!”

Ontdek het programma en de andere locaties

Er vindt nog een INSPIRAZA plaats in Gent op 3 december. Daarvoor kan je al inschrijven.

In 2023 volgen nog nieuwe inspiratiesessies in Limburg, Antwerpen en West-Vlaanderen. Graag tot binnenkort!

Ontdek het programma, data en locaties

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord