Advieslijn 03 808 22 99

Die dansvloer is van mij

Geschreven op wo 12 september, 2018 door Cor Van Damme in de categorie Getuigenis

Die dansvloer is van mij

Activisme kan veel vormen aannemen. Actie ondernemen om jouw goesting te kunnen doen, daar gaat het om. En daar is Kim heel straf in.

Voor Kim was het PVB een godsgeschenk. Na 11 jaar kon ze eindelijk haar voorzienig verlaten. Ze trouwde met haar vriend en werd dansleerkracht.

Vandaag is Kim 34 en woont ze in Hasselt. Als dansleerkracht is ze actief bij rolstoeldansgroepen Sensation in Genk en KiVa Dance in Hasselt. Door de spierziekte SMA is zij rolstoelgebruiker met een passie voor rolstoeldansen..

Als het op de dansvloer swingt en zwaait leeft ze helemaal op, zeker omdat dit in het gewone leven niet altijd het geval is. Een spierziekte als SMA stelt je behoorlijk op de proef. Niet zo lang geleden werd het even heel erg moeilijk. Na jaren uitkijken naar het nieuwe medicijn dat de achteruitgang van haar aandoening stabiliseert was het dit jaar eindelijk zover. Het wondermiddel kwam ook in België op de markt. Vol verwachting wachtte Kim op telefoon van het ziekenhuis. Ze was net op danskamp van ToWalkAgain toen ze haar uiteindelijk contacteerden. Er was een probleem.

‘Ik was er helemaal kapot van toen bleek dat het door de scoliose van mijn rug onmogelijk was het medicijn in mijn zenuwbanen in te spuiten. Het middel bestaat maar door een stom toeval kan het niet worden ingebracht. Vreselijk.’

Op de tonen van de muziek en doorheen de bewegingen over de dansvloer slaagde Kim erin het verdriet een plaats te geven. Ze kiest voor de weg vooruit en geeft haar frustraties niet de kans haar hiervan af te leiden. Straffe madam en een ware activist dus.

Vandaag is Kim volop bezig met de organisatie van Hasta La Pasta! Een benefiet waarmee ze geld wil ophalen voor de vele extra uitgaven die rolstoeldansen op hoog niveau met zich meebrengt. De kledij, de verplaatsingen naar dansevents in binnen- en buitenland, … Het is onbetaalbaar zonder een geldinzameling van fans.

Wil jij Kim ook graag vooruit helpen en gewoon lekkere pasta gaan eten? Schrijf je in met een eenvoudig mailtje naar :  Kpowerdance@gmail.com. Meer info vind je hier. 

Het maakt niet uit in welke vorm het tot uiting komt, activisme bij mensen met een beperking is de enige weg vooruit. Onafhankelijk Leven vzw moedigt iedereen aan om te vechten voor/zijn of haar dromen. Net zoals Kim dat al jaren doet.

Wil jij ook aan de slag als ambassadeur? Wil jij jouw actie delen met Vlaanderen om op die manier anderen te activeren? Stuur dan zeker een mailtje naar cor@onafhankelijkleven.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord