Advieslijn 03 808 22 99

De organisatie van je ondersteuning tijdens de vakantie van je assistent

Geschreven op vr 13 april, 2018 door Brandberries in de categorie Assistentie

De organisatie van je ondersteuning tijdens de vakantie van je assistent

Zoals elke werknemer heeft ook jouw persoonlijk assistent recht op vakantie om de batterijen op te laden. Je vertrouwde assistent zal er tijdens die periode dus even niet zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om deze periode van afwezigheid te overbruggen.

Belangrijk is deze periode vooraf met je assistent te bespreken en vast te leggen. Op die manier kan er tijdig uitgekeken worden naar alternatieven. Hieronder zetten we graag enkele mogelijkheden onder elkaar.

Tijdens de afwezigheid van je assistent kan je er voor kiezen tijdelijk een andere assistent te zoeken en in te zetten. Het kan hierbij gaan om ondersteuning door buren via bv. Helpper, dienstverlening door vrijwilligers via bv. Ado Icarus of tijdelijke hulp door een inwonende assistent via bv. de internationale zoekertjessite workaway.info.

Vakantie tijdens de schoolvakanties kan je ook overbruggen door de inzet van jobstudenten die je bv. kan vinden via https://www.studentjob.be/.

Een andere mogelijkheid is je eigen vakantie gelijktijdig met deze van je assistent in te plannen. Via de website http://wetravel2.eu/begeleiders/ kan je assistenten zoeken die je kunnen begeleiden tijdens je eigen vakantie, terwijl ook je vaste assistent vakantie neemt.

Mocht je verdere vragen hebben, mag je steeds contact opnemen met de advieslijn.

Downloads

Algemene infofiche rond gebruik PVB en Onafhankelijk Leven

In deze infofiche lees je een overzicht van wat PVB is, wat je ermee kan doen en wat niet, welke soorten contracten er mogelijk zijn en hoe wij als bijstandsorganisatie jou daarbij kunnen helpen.

Download

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord