Advieslijn 03 808 22 99

De Brussels Urban Trail: veel zweet, meer plezier

Geschreven op ma 24 juni, 2019 door Xander Berbé in de categorie Acties

De Brussels Urban Trail: veel zweet, meer plezier

Vorige zondag liepen zo’n 3.000 sportievelingen de Urban Trail in Brussel. Dat waren niet alleen mensen zonder beperking. Onafhankelijk Leven stuurde ook 10 enthousiaste rollende lopers mee. Ze werden elk geassisteerd door 10 begeleiders. Zo zie je maar weer: met de juiste assistentie is alles mogelijk. 

Het was de eerste keer dat rolstoelgebruikers meededen met de Brussels Urban Trail. Mensen met een handicap willen toch gewoon dezelfde dingen doen als iedereen? En met de juiste assistentie is dat perfect mogelijk. Dat is de boodschap die wij willen verspreiden met dit initiatief. Plus het is ook gewoon héél leuk, zo’n Urban Trail.

Het parcours

Iedereen vertrok tussen 9u en 10u45 aan de Galerij Horta op het Spanjeplein. Het parcours liep door het Centraal Station, de Bozar en het Warandepark naar het federaal parlement. Het was trouwens de eerste keer dat het parlement de deuren opende voor zo’n sportevenement. Daarna gingen we richting Kanal-Centre Pompidou, het BELvue-museum, Choco-story en het Brussels Beer Project. Voor we terugliepen naar Galerij Horta bewonderden we ook het uitzicht vanop het balkon van het stadhuis.

Alles kan

Onafhankelijk Leven organiseerde de deelname dan wel, het was nooit gelukt zonder de hulp van onze rollende lopers en de honderd collega’s van A&O, EML, SAP, Honda, Sputnik, Wheelchairity en de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Jullie waren echt geweldig. Dikke merci!

Benieuwd hoe het eraan toe ging? Bekijk hier het verslag van de VRT.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord