Advieslijn 03 808 22 99

'Vrijheid, dat is wat assistentie voor mij betekent'

Geschreven op do 17 maart, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

'Vrijheid, dat is wat assistentie voor mij betekent'

Frank heeft nu één jaar een persoonlijk assistentiebudget. Wat dat voor hem betekent? Vrijheid. Stilzitten doet hij nu nog minder dan voorheen. Elk jaar gaat Frank één uitdaging aan. Dit jaar is het de beurt aan de Urban Trail.

Frank heeft nu één jaar een persoonlijk assistentiebudget. Wat dat voor hem betekent? Vrijheid. Stilzitten doet hij nu nog minder dan voorheen. Elk jaar gaat Frank één uitdaging aan. Dit jaar is het de beurt aan de Urban Trail.

10 werknemers van het bedrijf SAP maken zijn deelname mogelijk. Zij zullen hem als persoonlijke assistenten naar de finish loodsen.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Frank, 33 Jaar. In het dagelijkse leven hou ik mij onder andere bezig met het maken van websites, handbiken en sportvissen. Het handbiken doe ik bij een handbikeclub in Dendermonde, dankzij persoonlijke assistentie is dit mogelijk.

Jaarlijks probeer ik een uitdaging te doen. Zo ben ik al naar Compostela gefietst en beklom ik ook al in 4 dagen de Marmotte, vier cols in Frankrijk. Nu is het de beurt aan de Urban Trail. Want zoiets kan je normaal niet doen als je in een rolstoel zit. Stilzitten, dat is niet voor mij.

Heb je persoonlijke assistentie?

Ik heb nu één jaar een persoonlijke assistentiebudget (PAB). Dankzij dit budget is mijn mobiliteit terug verhoogd. Sinds anderhalf jaar rijd ik namelijk niet meer zelf met de auto.

Wat betekent assistentie voor jou?

Vrijheid

Waarom is assistentie belangrijk voor je?

Omdat sommige dingen die ik vroeger niet meer kon doen, nu binnen handbereik liggen.

Klik hier en leer onze andere rollende lopers kennen.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord