Advieslijn 03 808 22 99

'Dankzij mijn assistenten vind ik mijn plaatsje in de maatschappij'

Geschreven op ma 9 april, 2018 door Xander Berbé in de categorie Getuigenis

'Dankzij mijn assistenten vind ik mijn plaatsje in de maatschappij'

Guny is 36, heeft een verstandelijke beperking en is lid van Onafhankelijk Leven vzw. Met de hulp van haar assistenten woont ze nu een tiental jaar alleen in een gezellig appartement. Ze doet het huishouden, boodschappen, heeft hobby’s en vrije tijd. ‘Ik heb heel erg mijn best gedaan om mijn plaatsje in de maatschappij te veroveren.’ Lees hier haar verhaal.

 Hallo,

Ik ben Guny, een vrouw van 36 jaar met een verstandelijke beperking. Ik wou jullie laten weten dat ik dankzij een budget dat ik van de overheid krijg, nu een tiental jaar mijn plaatsje in de maatschappij heb gevonden.

Ondanks mijn beperking leid ik een gewoon leven in een gezellig appartement in een aangename stad in de Kempen. Ik doe net als iedereen mijn huishouding en mijn boodschappen. Ik heb hobby’s en vrije tijd. Het enige wat mij onderscheidt is dat ik dit alles niet zou kunnen doen zonder de ondersteuning van mijn assistenten. Ze helpen me, begeleiden me en moedigen me aan. Als ik boodschappen doe weet ik heel goed wat ik nodig heb om te koken en te poetsen. Alleen helpen zij mij om de juiste producten en hoeveelheden te kopen en aan de kassa kijken zij mee over mijn schouder of het juiste bedrag betaald wordt.

Voor mijn verplaatsingen bereiden mijn assistenten dit mee voor. Zij kijken mee welke trein of bus ik moet nemen en schrijven stap voor stap op waar en wanneer ik moet afstappen of overstappen. Bij een nieuwe of ingewikkeldere verplaatsing gaan zij mee.

Moest morgen mijn budget er niet meer zijn dan ben ik verplicht om naar een voorziening te gaan. Ik zou dit heel erg vinden want ik heb heel erg mijn best gedaan om mijn plaatsje in de maatschappij te veroveren en te vinden. En ik voel mij daar heel gelukkig bij.

Is dit niet wat elke jonge volwassene wil? Ik wil aan iedereen tonen dat kleine dingen in het leven vaak grote uitdagingen zijn voor mensen zoals ik. Maar met de hulp van mijn assistenten vind ook ik mijn plaatsje in de maatschappij!

Wil jij ook je verhaal doen? Laat het ons weten!

 
 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord