Advieslijn 03 808 22 99

Dank u, Guus

Geschreven op wo 17 januari, 2018 door Sebastian Dürr in de categorie Getuigenis

Dank u, Guus

Onafhankelijk Leven vzw kreeg onlangs een mooie gift van Luc Janssens uit de erfenis van zijn zoon Guus, die in 2016 overleed. Guus raakte verlamd aan alle vier ledematen en belandde in een rolstoel na een motorongeluk in 2007. Hij was een rolmodel voor velen in zijn situatie en voor iedereen die hem kende een grote bron van kracht, moed en levensvreugde. Dank u, Guus.

Van de eerste dag na zijn accident daagde Guus zijn beperking uit. “Kan niet” bestond niet. Hij wou leven zoals iedereen: sporten, studeren, werken en feesten. Al tijdens zijn revalidatie begon hij een nieuw leven in elkaar te steken: hij begon aan rolstoelsport, schreef zich in om te studeren, haalde een assistentiehond in huis, kocht een aangepaste auto en ging alleen wonen.

Guus’ motto was “soms moet je je verstand op nul zetten” om een grens te overschrijden en het groen aan de overkant te kunnen beleven. Soms letterlijk.

Eén van de vele verhalen die bij zijn vrienden in gedachten zal blijven was dat hij op een bepaalde dag met zijn assistentiehond op onbekende wegen ging wandelen tot zijn rolstoelbatterij plots leeg was. Hij heeft zijn hond toen zo lang laten blaffen tot de politie kwam om te zien wat er aan de hand was en hen weer veilig thuis kon brengen.

Guus’ gift zal Onafhankelijk Leven vzw helpen anderen te helpen hun grenzen te verleggen. Zodat ze de regie over hun leven in eigen handen hebben. Zodat ze zelf kunnen beslissen naar waar en met wie zij wandelen en wie hen komt depanneren als dat nodig is.

Dank u, Guus

Info over giften via erfenis vind je hier.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord