Advieslijn 03 808 22 99

Collega Xander geeft een feest

Geschreven op di 8 mei, 2018 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

Collega Xander geeft een feest

Onze collega en ambassadeur Xander organiseert een festival: Wheelchairity. Xander is sinds een auto-ongeluk in 2010 verlamd en zit in een rolstoel. Maar dat houdt hem niet tegen om een gewoon leven te leiden. Én een knalfeest te organiseren.

Van éénmalig event tot jaarlijks festival

Wheelchairity begon als een eenmalig event. Om de tragiek van een auto-ongeval waar de vijf vrienden-organisatoren samen inzaten achter hen te laten en om hun vriend Xander, die sinds dat ongeval in een rolstoel zit, een hart onder de riem te steken. Ondertussen zijn ze aan de zevende Wheelchairity toe en is het evenement uitgegroeid tot een echt festival met geheel eigen insteek.

Feesten voor een inclusieve samenleving

Ondertussen is Wheelchairity dus een echt festival geworden. Overdag een fijn familiefestival, ‘s avonds een goed feestje. Met voor ieder wat wils: concerten, dj-sessies, kinderanimatie, rolstoelsport en lekker eten en drinken. En die eigen insteek? Dat is de unieke, inclusieve sfeer op Wheelchairity. Handicap of niet, op Wheelchairity danst, feest en geniet iedereen samen.

Voor een goed doel

De opbrengt van Wheelchairity gaat elk jaar naar een goed doel. Een paar jaar geleden was dat Onafhankelijk Leven vzw. Dit jaar is WeTravel2 aan de beurt. WeTravel2 organiseert toegankelijke reizen voor mensen met een fysieke beperking.

Allen daarheen

Zaterdag 12 mei is het weer zover: de zevende editie van het Wheelchairity Festival. Met als setting het Poelbosdomein in Jette. Allen daarheen dus > https://www.facebook.com/events/582869718733447/

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord