Advieslijn 03 808 22 99

Coach Jeroen aan het woord: “We maken het hobbelige parcours iets minder hobbelig”

Geschreven op do 24 maart, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Assistentie

Coach Jeroen aan het woord: “We maken het hobbelige parcours iets minder hobbelig”

Coach Jeroen startte als vlindercoach bij Onafhankelijk Leven. Samen met alle andere coaches probeert hij het hobbelige parcours van budgethouders wat minder hobbelig te maken.

Als budgethouder kan je bij Onafhankelijk Leven terecht bij de advieslijn voor een antwoord op al je vragen. Wil je liever persoonlijke begeleiding en ondersteuning, dan kan je beroep doen op één van onze coaches. Maar wat houdt die job nu precies in? Jeroen is net gestart als vlindercoach bij Onafhankelijk Leven. Hij vertelt je graag hoe het eraan toe gaat. We zijn trouwens nog op zoek naar een coach voor Vlaams-Brabant.

“We leggen alle mogelijkheden op tafel en luisteren naar de verwachtingen van de budgethouder”

“Ik ben net gestart als vlindercoach. Na een maandje inwerken, lezen en opleidingen volgen, is nu het echte werk begonnen: op pad gaan en mensen met een handicap ontmoeten die net een ondersteuningsbudget hebben gekregen. Als coach krijg je veel vragen van de budgethouder. Logisch toch? We willen samen een zo goed mogelijke inzet van de centen. Informeren naar de wensen en noden van de budgethouders is een belangrijk aspect van de job. De uitdaging is heel simpel: we proberen alle mogelijkheden op tafel te leggen en stemmen ze af op de verwachtingen en de mogelijkheden van de budgethouder zelf. Het is de budgethouder zelf die uiteindelijk beslist hoe het budget het best wordt ingezet,” zegt Jeroen.

“Leuk dat je in de vertrouwde omgeving van de budgethouders aan de slag kan gaan”

“Ik vind het leuk dat je bij mensen langsgaat in hun vertrouwde omgeving, daar kan je rustig de tijd nemen om ze wegwijs te maken in het complexe zorglandschap. Met veel empathie en een luisterend oor proberen we de hobbelige weg naar ondersteuning iets minder hobbelig te maken”, vult Jeroen aan.

“Gedreven team, aangename sfeer, veel inzet voor inclusieve samenleving”

“Onafhankelijk Leven is een organisatie met veel inzet die gaat voor een inclusieve samenleving. De visie is op mensenmaat en de toewijding om dat standpunt in de praktijk om te zetten is uniek. Je komt terecht in gedreven team waar een aangename sfeer heerst en waar je met je vragen overal terecht kan. Wil je je steentje bijdragen tot een solidaire wereld waar iedereen zichzelf kan zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres en zul je met open armen ontvangen worden!”

Ook andere coaches vertelden in het verleden al hoe zij naar de job als coach kijken, lees hun verhaal hier.

Onafhankelijk Leven zoekt nog een nieuwe coach

We zoeken nog een coach voor Vlaams-Brabant. Misschien lijkt de job je wel wat?

Bekijk de vacature

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord