Advieslijn 03 808 22 99

Check de certificaten van je kind via de CovidSafeBE-app

Geschreven op ma 16 augustus, 2021 door Sofie Jacobs in de categorie Corona

Check de certificaten van je kind via de CovidSafeBE-app

Met de CovidSafeBE-app heb je je COVID-certificaten altijd bij de hand op je telefoon. Maar ook de certificaten van je (minderjarige) kinderen kan je heel eenvoudig in de app beschikbaar maken.

De CovidSafeBE-app is de officiële app van de overheid waarin je alle certificaten ivm COVID gemakkelijk kan terugvinden. De app is beschikbaar in 4 talen voor zowel iOS als Android.

Hoe krijg je toegang tot de app?

Wanneer je de app gedownload hebt, kies je je taal en moet je een paar vragen beantwoorden. Daarna kan je inloggen met je itsme-account of via een code in de mobiele app. Daarna zie je meteen alle beschikbare certificaten. Je kan ze altijd in de app raadplegen of downloaden op je telefoon zodat je ze ook offline beschikbaar hebt.

Let op: een screenshot van de QR-code downloaden is niet voldoende. Wil je toch een printout van je certificaten, dan kan je beter inloggen in mijngezondheid.be, MyHealthViewer.be of Mijnburgerprofiel.be en de documenten daar downloaden en afprinten.

Kan ik ook de certifcaten van mijn kinderen raadplegen?

In de CovidSafeBE-app kan je ook de certificaten van je kinderen beschikbaar maken. Dat doe je door via de instellingen van rol te veranderen.

  • Klik bovenaan op het tandwieltje
  • Klik vervolgens op het icoontje van je profiel rechtsboven
  • Daarna word je gevraagd in te loggen op het e-healthplatform met je itsme-account of met je eID kaartlezer
  • In het volgende scherm kan je dan de naam van je kind selecteren en krijg je hun certificaten te zien in je overzicht.

Heb je meerdere kinderen? Dan moet je dit voor elk kind apart doen. Deze procedure hoef je wel maar 1x te doen. Daarna komen alle certificaten van je kinderen in het overzicht te staan en kan je ze zo gemakkelijk terugvinden.

Dit filmpje toont je hoe je de certificaten van je kinderen kan opvragen in de CovidSafeBE-app.

Ook op mijngezondheid.be kan je je minderjarige kinderen koppelen aan je eigen toegang. Er moet dan wel een juridische relatie tussen jou en je kind gekend zijn in het rijksregister.

  • Meld je aan met je eigen digitale sleutel (eID, token, itsme…)
  • Op het volgende scherm kan je dan kiezen of je in je eigen naam wil inloggen of om aan te melden in naam van je kind.
  • Daarna kan je de certificaten van je kind bekijken en downloaden

Vind je de naam van je kind via deze weg niet terug en beschikt je kind niet over een kids-ID of e-ID met pincode? Contacteer dan je gemeente. Als ouder kan je vragen om in het Rijksregister de code TI 114 – Afstamming in dalende lijn toe te voegen. Na deze toevoeging zou je dan wel het profiel van je kind moeten kunnen bekijken.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord