Advieslijn 03 808 22 99

Burgemeester: vergeet mensen met een handicap niet

Geschreven op di 5 mei, 2020 door Dave Ceule in de categorie Opinie

Burgemeester: vergeet mensen met een handicap niet

Hoe overleven we de coronacrisis? Veel gemeenten en steden doen extra acties om hun inwoners te ondersteunen. Maar hoe worden personen met een handicap ondersteund? Welke noden zijn er? Maar liefst 10 % van het inwonersaantal heeft een handicap, is chronisch ziek of is een kwetsbaar oudere. Reden te meer om als stad of gemeente hier speciale aandacht aan te besteden.

Onafhankelijk Leven roept elke gemeente en stad op om bijzondere aandacht voor mensen met een handicap te hebben. En we steunen hen daarin. Samen met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) reiken we handvaten aan om hiermee aan de slag te gaan.

Op 13 mei organiseerde we met medewerking van diverse organisaties die op de eerste lijn actief zijn op de webinar 'Kwetsbare groepen detecteren en bereiken in crisistijd'. Deze webinar is niet alleen een oproep, maar wil zo concreet en praktisch mogelijk zijn: wat zijn de aandachtspunten, wat zijn goede praktijken, welke tips kunnen we meegeven, welke organisaties kunnen lokaal ondersteunen.

De webinar is zeer goed verlopen. Meer dan 500 deelnemers van steden, gemeenten en lokale organisaties luisterden er naar onze bezorgdheden en kregen tips om kwetsbare personen met een handicap detecteren en bereiken in crisistijd.

Herbekijk hier de webinar:

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord