Advieslijn 03 808 22 99

Brief VAPH: voorlopig geen PVB voor jou

Geschreven op ma 11 december, 2017 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

Brief VAPH: voorlopig geen PVB voor jou

In december zullen heel wat mensen een brief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) in de bus krijgen. Deze brief wordt verstuurd naar iedereen die gebruik maakt van een VAPH-dienst of voorziening.

Kreeg jij een brief in de bus met als onderwerp ‘ondersteuning verderzetten vanaf 2018’ met als kenmerk PVB-2018-F en heb je hier vragen over?

Voor 1 januari 2017 kregen de VAPH-diensten of voorzieningen rechtstreeks geld van het VAPH om de ondersteuning aan hun gebruiker te kunnen geven. Sinds 1 januari 2017 krijgen gebruikers van deze voorziening een persoonsvolgend budget (PVB) of zetten zij hun ondersteuning verder via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH).

Waarom kreeg jij deze brief?

Jij deed in 2016 beroep op een VAPH-dienst of voorziening, maar dat deed deze dienst zonder hier geld voor te krijgen van het VAPH.

Wat betekent dit voor jou?

Het VAPH beschikt over geen middelen om jou nu een PVB toe te kennen.
De ondersteuning die je krijgt, blijf je krijgen.
Het VAPH werkt ondertussen volop verder aan regelgeving om ook aan jou een PVB toe te kennen. Hierover later meer informatie. 

Je VAPH-dienst of voorziening zal je in de loop van de volgende maanden contacteren om een nieuwe overeenkomst op te stellen. Hiervoor hebben zij tijd gekregen tot ten laatste 31 maart 2018.

Ga je niet akkoord met deze beslissing? Dan kan je beroep aantekenen bij de griffie van de arbeidsrechtbank van het gerechtelijk arrondissement van je woonplaats. Je stuurt dan binnen de drie maand na ontvangst van deze beslissing een aangetekende brief naar de griffie.

Heb je hierover vragen?
Bel de advieslijn

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord