Advieslijn 03 808 22 99

Brief met je PVB gekregen? Dit is wat je moet doen

Geschreven op di 10 januari, 2017 door Cor Van Damme in de categorie Assistentie

Brief met je PVB gekregen? Dit is wat je moet doen

Kreeg jij net als duizenden andere mensen deze week een brief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) in je bus? Met daarin je PVB budgethoogte vermeld? Bekijk dan hier het lijstje van dingen die je kan doen.

Kreeg jij net als duizenden andere mensen deze week een brief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) in je bus? Met daarin je PVB budgethoogte vermeld? Dan lees je hier wat je moet doen.

Vaak is dit de eerste keer dat mensen een echt bedrag te zien krijgen. Het geld waarmee ze hun ondersteuning moeten organiseren. Deze euro’s vloeien al jaren rechtstreeks van het VAPH naar de voorziening. Vandaag krijgt de gebruiker de controle in handen.

Dit is een moment waar veel mensen al jaren op wachten. Dit is een grote stap vooruit richting inclusie en emancipatie van mensen met een handicap.

Maar dit is ook een cruciaal moment om over de ondersteuning van jezelf of je kind na te denken.

‘Wil ik iets veranderen aan de ondersteuning van mijn kind? Wil ik een ander dagcentrum opzoeken of meer uren bij hetzelfde dagcentrum? Wil ik een assistent voor tijdens het weekend? Wil ik een deel van het vrij besteedbaar bedrag opnemen?

Dit is de TO DO-lijst van elke kersverse PVB-budgethouder:

  • gebruik deze kans om te komen tot ondersteuning die beter en meer op maat is. Achteraf zal je er geen spijt van hebben!
  • informeer je goed want er zijn veel mogelijkheden. Misschien zijn er dingen mogelijk waar je nog niet over gehoord hebt?
  • je staat er niet alleen voor. Onafhankelijk Leven vzw biedt u een advieslijn aan van 5 medewerkers die altijd klaar staan voor jouw vragen.
  • doe aan budgetplanning. Je wil niet op het einde van het jaar met zware tekorten eindigen die je dan met eigen geld moet aanvullen. Het is nu dat je dat kan voorkomen.
  • ga in gesprek met je zorgaanbieder zonder jouw PVB hoogte te verklappen. Vraag om zijn beste prijs en beslis dan of je erop in gaat.

Klik hier en word nu lid van Onafhankelijk Leven vzw en wij helpen je graag verder.

Schrijf je hier in voor een gratis infosessies PVB.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord