Advieslijn 03 808 22 99

Betere toegankelijkheid in winkels: actie op 1 oktober in Brugge

Geschreven op ma 18 september, 2023 door Kurt Jacobs in de categorie Acties

Betere toegankelijkheid in winkels: actie op 1 oktober in Brugge

Met de slogan “De commercie kan van ons niet winnen, want wij kunnen niet binnen” en een bijhorende postkaartcampagne voeren Onafhankelijk Leven en Dito vzw op 1 oktober actie in Brugge. Doe jij ook mee? 

Vrijwilligers van Onafhankelijk Leven en Dito vzw vragen op de eerste koopzondag van oktober meer aandacht voor toegankelijke winkels in Brugge. Want winkelen in een grootstad, dat is bijzonder moeilijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

“Personen met een handicap hebben recht op een sociaal leven. Dat staat in het VN-verdrag dat ons land in 2007 ondertekende. Toch zijn we in België nog niet goed bezig. Iedereen heeft het recht om mee te doen in de samenleving. Maar winkelen in een grootstad is moeilijk voor ons: er zijn veel drempels en trappen, vaak is het onmogelijk om binnen te geraken. Ook wij willen van tijd tot stond nieuwe sneakers of een mooie outfit, verjaardagscadeautjes voor de kinderen of met heel de familie een lekker mondje eten”, zegt Dirk Schockaert namens de actievoerders.

De oplossingen zijn er, maar worden te weinig gebruikt

Stad Brugge en Dito vzw werken samen om handelszaken toegankelijk te maken. Als handelaar kan je in aanmerking komen voor een subsidie voor een hellend vlak. Sommige handelaars maakten hier reeds gebruik van, maar veel handelaars deden dat nog niet of kennen het initiatief onvoldoende. Met de actie hopen mensen met een beperkte mobiliteit de problematiek onder de aandacht te brengen.

“Met een hellend vlak maak je de stad toegankelijker en ben je als handelaar aantrekkelijker voor een hele grote groep mensen die voorheen de zaak moeilijk binnen konden. Mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen op die manier ten volle genieten van alle troeven die Stad Brugge hen biedt”, besluit Dirk Schockaert.

Voer je mee actie?

Mee actievoeren? Dat kan! De actievoerders verzamelen op zondag 1 oktober om 13u aan ‘t Zand in Brugge. Van daaruit worden verschillende winkelstraten in het centrum bezocht. De actie loopt tot 18u.

Graag een mailtje naar dave.ceule@onafhankelijkleven.be als je er bij wilt zijn. Dan spreken we verder af.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord