Advieslijn 03 808 22 99

Bereken hier de juiste hoogte van jouw PVB

Geschreven op di 18 oktober, 2016 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

Bereken hier de juiste hoogte van jouw PVB

Heb jij nu een PAB? Dan is de brief van het VAPH met je budget nu onderweg naar jou. Het budget in de brief is je zorggebonden budget. Dat is altijd lager dan jouw huidige PAB of PGB jaarbudget. Dat is normaal. Als je jouw PVB helemaal gebruikt om assistenten in dienst te nemen krijg je 11,94% beheerskosten bovenop dit zorggebonden budget.

Het PVB doet nu definitief haar intrede. Dinsdag 18 oktober 2016 verstuurt het VAPH de langverwachte ‘transitiebrieven’. Deze 3000 brieven zijn nu dus onderweg naar alle meerderjarige PAB of PGB budgethouders in Vlaanderen. Niet alle mensen krijgen dezelfde brief. Mensen die hun PAB combineerden met dagbesteding in een dagcentrum bijvoorbeeld krijgen een brief op maat. Dat is ook zo voor gewone PAB budgethouders.

Deze brief zal de hoogte van jouw PVB weergeven. Meer bepaald zal jouw zorggebonden budget vermeld staan. Dit zal altijd minder zijn dan jouw huidige PAB of PGB jaarbudget. Dat is normaal. Als je jouw PVB helemaal gebruikt om assistenten in dienst te nemen krijg je 11,94% beheerskosten bovenop dit zorggebonden budget. Op die manier zal jouw PVB budget minstens even hoog worden als jouw huidige PAB of PGB budget.

Klik hier en bereken je totale budget

Zoals altijd kan je ook nu terecht bij onze advieslijn 09 395 55 10 met al jouw vragen. Wij helpen je vooruit. Ook nu je PVB budget voor de deur staat.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord