Advieslijn 03 808 22 99

Ben jij ouder van een kind met een beperking?

Geschreven op di 4 april, 2017 door Brandberries in de categorie Acties

Ben jij ouder van een kind met een beperking?

Op www.deouders.be kom je via het oudernetwerk met andere ouders in contact. Het is een online netwerk waar ouders van mensen met een beperking hun ervaring en advies met elkaar delen.

Weinig informatie, vooroordelen en een moeilijke balans tussen sociaal- werk –en gezinsleven. Enkele ouders bij Onafhankelijk Leven vzw merkten dat ze gelijkaardige moeilijkheden tegen kwamen en sloegen afgelopen zomer de handen in elkaar. Zo kwamen ze op het idee van het oudernetwerk.

'Voor mij was het belangrijk om te ontdekken dat ik niet alleen ben. Er zijn nog ouders die met juist dezelfde vragen en bezorgdheden zitten als mij. Het ene moment help je een andere ouder en het andere moment stel je zelf een vraag waarop je advies krijgt en dat is mooi. Het geeft een gevoel van steun.' Ann, één van de ouders die het netwerk oprichtte en testte

Vorige zomer kwamen enkele ouders van kinderen met een beperking samen om te bekijken hoe en waar ze nog hulp konden gebruiken. Nadat ze een aantal moeilijkheden en mogelijke oplossingen in kaart brachten, werd het al snel duidelijk. Er was nood aan bundelen van informatie, maar vooral aan contact.

Heel wat ouders herkennen dezelfde struikelblokken en kunnen elkaar helpen door ervaring, tips en advies uit te wisselen. Alleen vinden ze die vandaag niet.
Ze dachten na over hoe ze elkaar hierbij kunnen helpen en kwamen op het idee van een oudernetwerk. 

'Op de website vind je informatie gebundeld vanuit een aantal vragen van ouders zelf of vanuit processen die ze al doorliepen. Zo vind je vlot informatie terug aan de hand van jouw vragen. Als je niet vindt wat je zoekt, kan je je vraag aan andere ouders stellen op het oudernetwerk. Of je kan er ook gewoon je verhaal kwijt, wat ook soms nodig is. Andere mensen zijn trouwens ook welkom. We spreken wel van vzw de ouders, maar iedereen die dicht bij iemand met een beperking staat, is welkom.' Wendelien, één van de ouders die het netwerk oprichtte en testte.

Wil jij ook deel uitmaken van het oudernetwerk of ben je op zoek naar informatie? Surf dan naar www.deouders.be en meld je aan.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord