Advieslijn 03 808 22 99

Ben ik een goede moeder?

Geschreven op wo 24 mei, 2017 door Brandberries in de categorie Getuigenis

Ben ik een goede moeder?

Ben ik een goede moeder? Een vraag die elke mama zich wel eens stelt. Marijke Libert interviewde honderd moeders in Vlaanderen van alle leeftijden, uit alle sociale en culturele werelden. Zo ook Liesbeth die na een aanrijding door een dronken chauffeur tot de oksellijn volledig  verlamd raakte, en haar droom om moeder te worden niet opgaf. Ze heeft nu twee schatten van dochters. Zij twijfelt niet. Het verhaal van Liesbeth en van 99 andere moeders kan je ontdekken in het boek ‘Ben ik een goede moeder’. 

Wanneer werd ik moeder? Waar worstelde ik mee? Was er soms angst, paniek, twijfel? Waar ben ik trots op? Schrijfster Marijke Libert luisterde naar honderd moeders in heel Vlaanderen, vrouwen van alle leeftijden, uit alle sociale en culturele werelden. Ze laat hen zichzelf punten geven, een cijfer op tien op de moederschaal. Elke moeder geeft haar eigen invulling aan het moederschap, ze verklaart het voor zichzelf - negatief en positief -, hoe ze haar kroost in de wereld zet, opvoedt, koestert, warmte en materiële steun biedt...

En elke moeder vraagt zich in vele fases van haar moederschap af of die balans naar goed, minder goed of slecht overslaat. De honderd ontmoetingen leverden één voor één pareltjes op over leven tussen onmacht en stelligheid. Het moederschap zoals het is: rauw, warm, vertederend, confronterend. Zo ook het verhaal van Liesbeth Gheldof ambassadrice van Onafhankelijk Leven vzw. Elk verhaal zal herkenning oproepen bij andere moeders.

Het boek kan je bestellen via deze link.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord