Advieslijn 03 808 22 99

Bekijk de nieuwste aanpassingen op mijnvaph.be

Geschreven op ma 28 oktober, 2019 door Shannona Sambaer in de categorie Nieuws

Bekijk de nieuwste aanpassingen op mijnvaph.be

Mijnvaph.be is een website waarmee je online kosten en overeenkomsten kan beheren voor je persoonlijk assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB). Na de zomer werd de website aangepast om hem gebruiksvriendelijker en overzichtelijker te maken. Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) heeft geluisterd naar de feedback die hierop kwam en deed nog enkele aanpassingen aan het portaal.

Nummering kosten

Bij de originele aanpassingen aan mijnvaph.be verdween de nummering van de ingediende kosten. Dit veld werd door veel budgethouders gebruikt om hun kosten op te volgen. Na de aanpassing kwam al snel de vraag om dit terug te draaien.

De nieuwste aanpassing zorgt er nu voor dat je vooraan in de tabel het “referentieveld” ziet staan. Vroeger kon je dit gebruiken om kort te noteren over wat de kost ging, maar dat was geen verplicht veld. Na de aanpassing is dit referentieveld wel verplicht. Je kan dit nu gebruiken om je eigen nummering te noteren of nog steeds een korte omschrijving te geven.

Benaming overeenkomsten

Als je een overeenkomst wil registreren, heb je keuze uit een lijst met verschillende soorten overeenkomsten. Om duidelijker te maken over welk soort overeenkomst het gaat, heeft het VAPH de namen van twee overeenkomsttypes aangepast. Vroeger had je de “een overeenkomst met een erkende niet-VAPH organisatie of dienst  die max. 15 cliënten ondersteunt voor collectieve ondersteuning”. Dit is nu de “overeenkomst met een woonzorgcentrum”. Daarnaast had je de “Overeenkomst met een erkende niet-VAPH organisatie of dienst voor individuele ondersteuning” die werd aangepast naar de “Overeenkomst met een erkende dienst thuiszorg”. Dit is vooral belangrijk om te weten als je in de toekomst een overeenkomst met één van deze diensten wil registreren.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust aan de advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord