Advieslijn 03 808 22 99

Assistenten in de bloemen op deze #ILDAY18

Geschreven op za 5 mei, 2018 door Cor Van Damme in de categorie Getuigenis

Assistenten in de bloemen op deze #ILDAY18

Op 5 mei is het International Independent Living Day. Vandaag tonen we aan de wereld dat persoonlijke assistentie de enige weg is naar een onafhankelijk leven. Voor Jork is het dan ook heel duidelijk dat zijn assistent Geert een bloemetje verdient. 

Het gezin van Jork maakt al jaren gebruik van een assistentiebudget. Jork is een toffe jongeman geworden dankzij deze één op één ondersteuning. Tijdens deze Independent Living Day laten we hen graag aan het woord. 

Is assistent Geert al lang aan de slag bij jullie?

Geert werkt al sedert eind 2009 bij ons als assistent van Jork. Samen met ons heeft hij onze zoon Jork zien en helpen opgroeien tot een tiener van 17 jaar. Doorheen de jaren is zijn werk als assistent ook aangepast, waar hij in het begin onze zoon als 9 jarige moest begeleiden bij speelmomenten en verzorgen is de zorgvraag vandaag al helemaal anders. Maar wij konden steeds blijven rekenen op de hulp van Geert. Voor ons is dit heel belangrijk dat hij zo flexibel is en meegroeit in zijn job naargelang de noden van onze zoon. Doordat hij hem zo lang al ondersteunt kent hij hem door en door en kent hij ook ons gezin.

Wat zijn de taken van deze assistent?

Momenteel biedt Geert vooral ondersteuning bij het vervoer van Jork van school naar huis en ook de kine bezoeken (3x per week) van Jork neemt Geert voor zijn rekening. In de vakanties kunnen we altijd op hem rekenen voor opvang en begeleiding. Geert ondersteunt hem ook bij het luisteren van muziek en liedjes af te spelen op zijn discobar, iets wij hij heel graag doet.

Hij zorgt ook deels voor de integratie van onze zoon in de buurt en het dorp door met hem op bezoek te gaan bij de buren, met hem te gaan winkelen, ...

Geert heeft een engelengeduld wat hem een goede assistent maakt voor onze zoon, wij kunnen constant op hem rekenen en hij is heel flexibel. Dankzij zijn ondersteuning kunnen we onze zoon thuis laten opgroeien in ons gezin en als een volwaardig lid van ons gezin. Hij zorgt ervoor dat hij op schooldagen elke dag naar huis kan komen en in de vakanties maakt hij vele uitstappen mogelijk. Zo krijgt onze zoon een heel gevarieerd aanbod van vrijetijdsactiviteiten.

Zou jullie leven anders zijn zonder assistent?

Aangezien we het geluk hebben van reeds geruime tijd PAB te hebben is het heel moeilijk om ons leven voor te stellen zonder assistent. Ik denk dat ik dan onmogelijk buitenhuis zou kunnen werken. Mijn huidige job heeft mij veel voldoening en ik heb het nodig om er even tussenuit te zijn.
Ik weet niet als wij het als gezin alleen zouden aankunnen om onze zoon een gelukkig leven te geven en voldoende tijd te hebben voor zijn kleine zus. De zorg eventjes kunnen overdragen aan een assistent is echt nodig om er daarna als ouder terug tegenaan te kunnen.

ik denk eerlijk te mogen zeggen dat zonder assistentie ons leven geen leven zou zijn ....

Wil jij ook graag jouw assistent in de bloemetjes zetten? Vermeld zeker #ILDAY18 bij jouw facebookpost. We zijn benieuwd.

De Independent Living Day acties worden verzameld door het Europese netwerk rond onafhankelijk leven ENIL

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord