Advieslijn 03 808 22 99

'Alles liep op wieltjes'

Geschreven op zo 5 augustus, 2018 door Xander Berbé in de categorie Getuigenis

'Alles liep op wieltjes'

Onlangs ging Freddy op vakantie in De Kleppe, een oud kloosterdomein in het hart van de Vlaamse Ardennen omgevormd tot vakantieverblijf. Vroeger een kloosterdomein, nu is De Kleppe het eerste vakantieaanbod in Vlaanderen dat ter plaatse zorgt voor persoonlijke assistentie.

Op vakantie met een zorgnetwerk

‘De Kleppe heeft een grote tuin, is omringd door een hele familie boerderijdieren en daar kon ik zorgeloos van genieten’, vertelt Freddy.

De Kleppe heeft een uitgebreid zorgnetwerk met verpleging, dokters en sinds kort ook persoonlijke assistentie. Dit kan allemaal betaald worden met het persoonsvolgend budget. De groep van Freddy was tevreden. 'Alles liep op wieltjes, letterlijk en figuurlijk. We waren enorm tevreden van de verzorging en de vriendelijkheid van de assistenten en verpleegsters'.

Een belevingsdag met dieren

Groepen en gezinnen die op De Kleppe verblijven, kunnen deelnemen aan de activiteiten met getrainde boerderijdieren. Die activiteiten zorgen dikwijls voor ontroerende momenten.

Zo vertelt ook de assistente van Hannelore: “ze kwam heel stil en onzeker aan op de geitenpiste. Ze deed haar uiterste best om de geit Cloclo te roepen, maar ik kon haar amper horen. Tot ze zelf op de piste ging. Luid, duidelijk en met overtuiging gaf ze de bevelen ‘op, spring, kom,…’. We zagen haar glimlachen en genieten als de geit haar bevelen opvolgde'.

Meer info: www.dekleppe.be

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord