Advieslijn 03 808 22 99

Akkoord over terugbetaling extra kosten

Geschreven op za 11 april, 2020 door Dave Ceule in de categorie Corona

Akkoord over terugbetaling extra kosten

Onafhankelijk Leven ijverde in de voorbije weken voor extra steun voor personen met een handicap. Ondertussen kunnen we bevestigen dat we er in slaagden om budgethouders die in de problemen komen een eenmalige verhoging van maximaal 8,5% van hun jaarbudget te laten krijgen.

Wij pleiten voor een eenvoudige administratieve afhandeling op zeer korte termijn. Mensen met een budget kunnen momenteel geen beroep doen op hun voorziening en moeten nu zelf in hun zorg en ondersteuning voorzien. Dit betekent extra kosten en zorgt voor veel onzekerheid. We kaartten dit aan bij het kabinet van minister Beke. Er komt nu een verhoging van 8,5 % van het jaarbudget. Indien de lockdownmaatregelen tot na april in voege blijven, zal dit percentage en de bijhorende kostprijs verhoudingsgewijs verhoogd worden.

De extra budgetten die nu worden vrijgemaakt mogen niet van het geld van de wachtlijsten komen. Wij volgen dit op de voet op. Mensen met een handicap mogen niet in de kou blijven staan.

Hoe dit praktisch geregeld wordt, is momenteel nog onduidelijk. Van zodra we hier meer informatie over hebben, vullen we dit artikel aan.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord