Advieslijn 03 808 22 99

Actie op het Martelarenplein in Brussel tegen de wachtlijsten voor personen met een beperking

Geschreven op ma 1 juli, 2019 door Xander Berbé in de categorie Acties

Actie op het Martelarenplein in Brussel tegen de wachtlijsten voor personen met een beperking

Vandaag voerden we vandaag actie op het Martelarenplein in Brussel. Het plein kreeg duizenden kleurrijke voetstappen in krijt als symbool voor de bijna 20.000 personen met een handicap die nog altijd wachten op ondersteuning van de Vlaamse overheid. We roepen de Vlaamse regering op om eindelijk komaf te maken met de lange wachtlijsten.

Met #ikwachtmee voerden we de voorbije maanden actie om de lange wachtlijsten voor personen met een handicap aan de kaak te stellen. Door een foto te posten met de rug naar de camera kon je aansluiten in de virtuele wachtrij. En dat werd massal gedaan. We kunnen mensen niet genoeg bedanken voor de steun en om mee de boodschap te verspreiden. We bljven ons dan ook inzetten voor een beleid dat écht rekening houdt met mensen met een handicap.

Duizenden Vlamingen plaatsten een foto van hun rug op sociale media. Maar het werk is nog niet gedaan. Daarom slaan we vandaag de handen in elkaar met deze krijtactie. De bijna 20.000 personen met een handicap die op de wachtlijst staan, wachten vandaag symbolisch aan de deur van de Vlaamse regering’, zegt Gert Dupont, wiens zoon Janosch al tien jaar op de wachtlijst staat.

Het is menens

Het doel van deze actie blijft menens: de Vlaamse regering oproepen om eens en voor altijd komaf te maken met de lange wachtlijsten. ‘De Vlaamse regering moet politieke moed tonen en mensen met een handicap de ondersteuning geven die ze nodig hebben én waar ze recht op hebben. We vragen gewoon dat de 20.000 wachtenden met een handicap niet worden vergeten. Zorg dat ze eindelijk krijgen waar ze recht op hebben’, besluit Gert Dupont.

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord