Advieslijn 03 808 22 99

Aanpassingen portaal mijnvaph.be

Geschreven op di 23 mei, 2017 door Elien Standaert in de categorie Nieuws

Aanpassingen portaal mijnvaph.be

Het portaal mijnvaph biedt sinds 12 mei 2 nieuwe mogelijkheden aan. Om de persoonlijke administratieve verwerking van de kosten te vergemakkelijken wordt sindsdien in mijnvaph ruimte voorzien om de kosten te registreren met een zelf gekozen referentienummer. Om buitenlandse zorgaanbieders te onderscheiden van binnenlandse dient op heden steeds het volledige ondernemingsnummer opgegeven te worden.

Op 12 mei zijn dus twee aanpassingen in productie gegaan aan het portaal mijnvaph die voor jullie zeer interessant zijn bij het invullen van de kostenstaat.

Referentienummer

In de cel “referentienummer kost” kan optioneel een referentie ingevuld worden bij het registreren van kosten. Hierin kan je je eigen nummering bewaren, maar je kan er bijvoorbeeld ook het factuurnummer of het nummer van het rekeninguittreksel in vermelden.
Het is niet verplicht om dit veld in te vullen, doch kan het invullen voordelen bieden om het overzicht te behouden bij het besteden van je budget.
Het veld mag maximum 10 tekens bevatten en is dus niet voorzien om bijkomende info op te slaan.

Buitenlandse zorgaanbieders

Voor de ondersteuning die u inkoopt bij buitenlande zorgaanbieders dient u ook een overeenkomst te registreren bij het VAPH. Om deze registratie op een juiste manier te laten verlopen voorziet het VAPH op heden, overal waar je een ondernemingsnummer kan ingeven, ruimte om een buitenlands ondernemingsnummer in te geven.
Om het onderscheid te kunnen maken met binnenlandse zorgverleners moet je vanaf nu steeds het volledige ondernemingsnummer ingeven bij de registratie van een overeenkomst, inclusief de beginletters. Een Belgisch nummer begin steeds met "BE0".

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord