Advieslijn 03 808 22 99

Aandachtspunt voor budgethouders die werken met een sociaal secretariaat

Geschreven op vr 8 december, 2017 door Brandberries in de categorie Assistentie

Aandachtspunt voor budgethouders die werken met een sociaal secretariaat

Heb jij een vaste assistent in dienst via een sociaal secretariaat? En heb je in de loop van dit jaar het aantal uren van die assistent verlaagd? Onze partner Securex waarschuwt ons dat er dan in december voor jou een extra loonkost uit de lucht zal vallen.

Waarom krijg ik deze bijkomende kost?

De opgebouwde vakantiedagen zijn berekend op het uurrooster van 2016. Maar hoeveel vakantiedagen mogen worden opgenomen hangt af van het huidige uurrooster. Als het uurrooster is verminderd in de loop van 2017, mag de assistent in 2017 niet meer vakantiedagen opnemen dan waar hij recht op heeft op basis van zijn nieuwe (verlaagde) uurrooster.

Voorbeeld

Een assistent die 38u per week werkte in 2016, bouwde 20 vakantiedagen op om op te nemen in 2017.  Als zijn of haar tewerkstelling dan vermindert naar 24u per week in de loop van 2017, kunnen nog maximum 12 dagen worden opgenomen (in plaats van de 20 opgebouwde vakantiedagen).
Het zijn dus die 8 dagen die je nu (in december 2017) betaalt.

Bedrag

Hoeveel dit vakantiegeld inhoudt hangt af van het loon van je assistent, het aantal opgebouwde vakantiedagen en hoeveel hiervan al zijn opgenomen. De berekening hiervoor volgt de normale berekening voor vakantiegeld, en kan je terugvinden in het artikel op Lex4you of kan je navragen bij jouw sociaal secretariaat. (Het artikel spreekt in het voorbeeld verkeerdelijk over vakantiedagen opgenomen in mei en augustus 2016, maar dit moet 2017 zijn)
Als je in deze situatie zit hou je er dus best rekening mee bij het plannen van je laatste uitgaven. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voor verdere vragen kan je steeds terecht op onze advieslijn.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord