Advieslijn 03 808 22 99

5 redenen waarom ik verhuis

Geschreven op zo 18 november, 2018 door Brandberries in de categorie Getuigenis

5 redenen waarom ik verhuis

Onze collega Xander zegt al een jaar dat hij gaat verhuizen. Van een dienst zelfstandig wonen naar zijn eigen appartementje. ‘Binnen twee weken is het zover!’ zegt hij. Dus binnen een maand is hij misschien echt verhuisd. Waarom hij na 7 jaar absoluut wil verhuizen? Hij gaf zijn 5 redenen

Waarom ik verhuis? Ik wil...

Terug dicht bij familie en vrienden wonen

In 2011 verhuisde ik een eerste keer. Van het revalidatiecentrum naar een dienst zelfstandig wonen waar ik 24/7 assistentie kon oproepen. Na een jaar revalidatie moest ik wennen aan een leven in een elektrische rolstoel. Ik vond dat ik een professionele omkadering nodig had, wilde niet dat mijn ouders voor mij moesten zorgen en vond ergens nog één plaatsje vrij. Op mijn 19e verhuisde ik weg van familie en vrienden naar Dendermonde.

Voor een paar jaar heeft me dit goed gedaan. Alles op een rijtje zetten. Mijn handicap gewoon worden. Nadenken over wat ik nog wil in het leven. En dat was: niet daar blijven wonen ;-) Maar mijn studies hervatten, een fijne job vinden en ooit weer terug in de buurt van mijn familie en vrienden wonen.

Terug naar een levende stad

Niets tegen Dendermonde (eigenlijk Sint-Gillis-bij-Dendermonde) maar ik woon toch liever in een iets levendigere stad :-)

Het is ook gewoon praktischer als je minder mobiel bent: alle winkels, café’s en restaurants dicht bij je in de buurt. En makkelijker om assistenten en vrijwilligers te vinden met universiteiten, scholen en vele werkzoekenden.

Kiezen wie mij helpt, waar en wanneer

Assistenten in Dendermonde: I still love you en jullie doen dat goed en professioneel. Sommigen mis ik zelfs. Maar ik geef toe: ik wil liever geen 20 verschillende assistenten waarbij ik niet weet wie wanneer werkt en of ze snel bij me zijn om me te helpen of dat ik uren moet wachten.

Nee, ik heb het toch liever wat meer in eigen handen. Ik wil zelf kiezen wie me helpt. Een aantal mensen waar ik op kan rekenen en waar er een beetje een klik is. Één iemand die lekker kan koken, iemand die graag rijdt, iemand die goed poetst en mensen die klaarstaan voor de kleine dingen. Mensen die doen wat ik zeg maar toch eigenzinnig zijn. En waar er een goeie babbel af kan. Die vind je enkel als je zelf op zoek kan gaan.

Besparen

Ja, ook een gewone praktische reden. De assistentie in Dendermonde werd te duur. Al het geld voor mijn ondersteuning ging naar de ondersteuning thuis. Waardoor ik moest kiezen: ofwel de assistentie voor wat ik belangrijk vond (naar de les gaan, naar het werk, mijn familie en vrienden in Brussel opzoeken) laten vallen of uit eigen zak betalen. Dat kon niet blijven duren.

Mijn eigen keuzes maken

Bedenking 1e verhuis: Welke ondersteuning heb ik nodig? Oh, héél veel! Waar vind ik die?

Bedenking 2e verhuis: Wat wil ik eigenlijk? Oh héél veel! Hoe organiseer ik dat?

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord