Advieslijn 03 808 22 99

'342 stemmen? Dat kan ik beter'

Geschreven op do 11 oktober, 2018 door Cor Van Damme in de categorie Getuigenis

'342 stemmen? Dat kan ik beter'

Didier is één van de Onafhankelijk Leven ambassadeurs. Als kandidaat op een kieslijst in Gent en als persoon met een verstandelijke beperking heeft hij een interessant verhaal te vertellen.  

Didier is 47 en een echte Gentenaar. Hij blijft al zijn hele leven trouw aan zijn stad en aan zijn partij. Hij is al 30 jaar actief voor de CD&V, vroeger CVP.

‘Het was Tony Van Parys die me vele jaren geleden overhaalde om in zijn partij te stappen. Hij vertelde me dat ik een heel waardevolle bijdrage zou leveren omdat mijn persoonlijke ervaringen zo uniek zijn.’

Het is de tweede keer dat Didier opkomt voor de CD&V in Gent. Vorige keer haalde hij 342 voorkeursstemmen vanop plaats 20, een heel mooi resultaat. Hij hoopt het deze keer nog beter te doen en is hard aan het vechten voor elke stem.

‘Campagne voeren doe ik op verschillende manieren. Elke ochtend zet ik een duidelijke ‘goeiemorgen iedereen!’ op mijn facebookpagina. Heel simpel eigenlijk maar ik bereik er veel mensen mee. Nu en dan een grapje en zelfs een gedicht vinden ze ook heel tof. Daarnaast ga ik naar veel evenementen, recepties, markten, studiedagen om daar mensen aan te spreken. Dat gaat makkelijk want ik ben een sociale mens.’

Er valt inderdaad niet naast te kijken als je Didier bezig ziet. Als een doorwinterde politieker slaagt hij heel snel in connectie te maken met jan en alleman. Dat komt goed van pas in een stad als Gent waar je honderden stemmen moet kunnen halen.

Terwijl hij met je praat schuift hij ongemerkt zijn campagnekaartje naar je toe. Zijn 3 speerpunten staan erop vermeld.

  1. De European Disability kaart introduceren en promoten bij de culturele instanties in Gent
  2. Opstellen van een masterplan rond integrale toegankelijkheid van de stadsgebouwen
  3. Meer groen in Nieuw Gent, de wijk waar hij woont

Als ik hem vraag hoe hij deze keer op de lijst beland is vertelt hij vol dankbaarheid over zijn mentor. ‘Het was Mieke van Hecke zelf die me gevraagd heeft op de lijst te staan. Ik ken Mieke al jaren en geloof in haar aanpak. Ik heb dus niet lang getwijfeld.

Didier doet deze inspanning omdat hij oprecht gelooft in een stad waar respect en samenhorigheid de dienst uitmaken. Hij wil dat iedereen mee kan en beseft zeer goed dat dit nu te weinig het geval is. 

Zijn verstandelijke beperking is nooit een drempel geweest om mee te draaien in de politieke draaimolen, vindt hij. Er gaan veel teksten de ronde en je moet voorbereid naar vergaderingen gaan maar met wat hulp  lukt dat best. Didier wordt geholpen door zijn coach van de organisatie Onze Nieuwe Toekomst. Eén keer per week bekijken ze samen waarmee ze kunnen helpen.

In naam van alle Onafhankelijk Leven ambassadeurs wens ik Didier heel veel succes nu zondag. 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord