Advieslijn 03 808 22 99

300 kinderen starten met een budget. Ben jij erbij?

Geschreven op zo 27 januari, 2019 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

300 kinderen starten met een budget. Ben jij erbij?

Kreeg jij vorige week een brief van het Agentschap Jongerenwelzijn over je PAB-aanvraag? Lees hier wat je te doen staat.

In 2019 maakt de Vlaamse regering extra geld vrij voor kinderen met een handicap. Daarom krijgen 300 nieuwe gezinnen binnenkort een PAB of persoonlijk assistentiebudget. Dat budget gebruik je om de zorg voor je kind te organiseren.

Wie krijgt een budget?

Ook de regelgeving over wie eerst een budget krijgt, is veranderd. Kinderen en jongeren die al meer dan 2 jaar wachten op een PAB krijgen voorrang bij de nieuwe toekenningen. De brieven die nu werden gestuurd zijn naar kinderen en jongeren die hun PAB-aanvraag gedaan hebben voor 21/04/2005. 
Wie krijgt nog voorrang? Kinderen en jongeren die vandaag in een voorziening voor jongeren (MFC) verblijven en op een wachtlijst voor een PAB staan.

Is het eindelijk aan jou?

Behoor je tot één van deze twee groepen? Dan kreeg je vorige week een brief in de bus van het Agentschap Jongerenwelzijn. Hierin staat dat je de verklaring in bijlage moet invullen en terugsturen. Doe dat zeker, ten laatste tegen 4 maart 2019. Zo toon je dat je dat je nog altijd wil starten met je PAB budget. Uiterlijk 2 weken later ontvang je dan een formele beslissing. In deze formele beslissing lees je wat het toegekende budget is. Je mag je budget inzetten vanaf 1 maart 2019.

Indienen priorchecklist tegen 4 maart 2019 

Behoor je niet tot de 2 bovenstaande groepen van 2019 maar heb je wel een dringende vraag? Dan kan je een priorvraag indienen via jouw contactpersoon. Jouw contactpersoon moet de priorchecklist uiterlijk 4 maart 2019 indienen.De gegevens van je contactpersoon lees je in de brief. 

Heb je een vraag? Is er iets onduidelijk? Wil je weten wat je precies moet doen? Vraag het aan de gratis Advieslijn op 03 808 22 99 of via advies@onafhankelijkleven.be.

Wil je praten met andere ouders met een PAB budget? En hun ervaringen horen? Maak je dan lid van de gesloten Facebookgroep 'De Budgethouders'. Klik hier en word lid.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord