Advieslijn 03 808 22 99

10 jaar later: Xander ontmoet brandweermannen die zijn leven redden (VIDEO)

Geschreven op di 21 januari, 2020 door Karen De Wilde in de categorie Getuigenis

10 jaar later: Xander ontmoet brandweermannen die zijn leven redden (VIDEO)

Oudejaarsnacht, 10 jaar geleden. Onze collega Xander krijgt een zwaar auto-ongeluk. Een ploeg van 22 brandweermannen snelt te hulp. Twee daarvan zijn Wouter en Jan. Ze redden zijn leven, maar krijgen omwille van privacy-redenen geen verdere info. 10 jaar later ontmoeten ze Xander dan toch opnieuw. En zien met eigen ogen hoe hij, dankzij hen en hun collega's, een tweede leven heeft uitgebouwd. Een onafhankelijk leven.

Onafhankelijk leven voor iedereen met een handicap

Het verhaal van Xander toont waarom we ons elke dat inzetten. Leven met een handicap is niet evident, maar met de juiste hulp kan je nog altijd een gewoon leven leiden. Dat willen we voor iedereen met een handicap. Vandaag wachten nog duizenden mensen met een handicap op hulp van onze overheid. En dat moet stoppen.

Vind jij ook dat alle mensen met een handicap hun leven zelf in handen moeten kunnen nemen? Steun ons dan met een gift. Klein of groot, alles helpt.

Doe een gift

Alvast bedankt! ❤️

Bekijk hun ontmoeting

 

Het verhaal van Xander

In zijn eigen woorden:

Dat auto-ongeval is nu 10 jaar geleden. Zoals ik zeg in het filmpje denk ik er de laatste tijd meer en meer aan en heb ik het ook soms moeilijk. Ik ben dankbaar dat ik Wouter en Jan heb kunnen ontmoeten. Mannen met een groot hart. Maar de ontmoeting met bracht me ook terug naar de gevoelens en gedachten van toen.

Ik was 18, net aan het studeren en plots zat ik in een elektrische rolstoel, verlamd van aan de borst. Mijn eerste gedachten waren: ja, nu ga ik nooit meer kunnen studeren, werken en mijn ouders gaan altijd voor mij moeten zorgen.

Maar na een lange revalidatie heb ik redelijk snel de juiste hulp gekregen. Met de hulp en inspiratie van Onafhankelijk Leven kon ik mijn leven weer op gang trekken. Ik ben weer gaan studeren met de hulp van een assistent en ik kon zelfs alleen gaan wonen. Ik ging op café met vrienden en merkte dat er toch niet zoveel veranderd was. Ik werd zelfs vaker getrakteerd.

In 2016 begon ik te werken bij Onafhankelijk Leven, wat me ongelooflijk veel voldoening gaf (en geeft). Gewoon kunnen werken zoals iedereen, met toffe collega’s en het gevoel dat je mensen echt kan helpen. Ik ben eigenlijk wel content met mijn leven nu. Dat had ik in het begin nooit gedacht.

Ik kan nu zelf mijn leven leiden. Daarom hoop ik ook dat mensen Onafhankelijk Leven willen steunen. Zodat dit mogelijk wordt voor meer mensen met een handicap.

Doe een gift

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord