Advieslijn 03 808 22 99

1 procent van kinderen krijgt PAB, 99 procent naar voorziening

Geschreven op ma 17 oktober, 2016 door Jeroen De Weerdt in de categorie Invloed op het beleid

1 procent van kinderen krijgt PAB, 99 procent naar voorziening

Vorig jaar ging nog geen 1% van het beschikbare budget naar kinderen die thuis, in de vrije tijd en op school ondersteuning willen met een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Kinderen hebben dus 100 keer meer kans op een oplossing als ze voor een voorziening kiezen.

Volgend jaar wordt door de Vlaamse regering veel geld ingezet voor mensen met een beperking die op de wachtlijst staan. Een deel daarvan zal worden ingezet voor kinderen en jongeren die nog op zoek zijn naar een oplossing.

Volgens het laatste rapport over de wachtlijst voor kinderen en jongeren  blijkt dat er eind 2015 nog 5721 gezinnen op een oplossing wachten. 30% daarvan wacht op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Uit contacten met deze gezinnen weten we dat het lang wachten is op een PAB. Uit het rapport konden we die wachttijd nog niet afleiden.

In het zelfde rapport zien we ook dat in 2015 gelukkig 3637 gezinnen wél een oplossing vonden.  3608 kinderen en jongeren konden doorstromen naar een voorziening.
Vorig jaar ging nog geen 1% van het beschikbare budget naar kinderen die thuis, in de vrije tijd en op school ondersteuning willen door middel van PAB. Slechts aan 29 gezinnen werd in 2015 een PAB toegekend.

Gaan we dan kort door de bocht door te stellen dat het erop lijkt dat in 2015 gezinnen 100 keer meer kans hadden op een oplossing indien ze voor een voorziening kozen?

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord