Advieslijn 03 808 22 99

Waarom een PVB coach?

1. Geschikte ondersteuning vinden bij zorgaanbieders, diensten of assistenten

Er zijn heel veel diensten en organisaties die ondersteuning aanbieden waar jij iets aan kan hebben. Toch is het vaak erg moeilijk de juiste instanties te vinden. Onze coachen zijn al jaren actief in jouw regio en kennen het zorglandschap als hun broekzak. 

2. Een goede overeenkomst opstellen met jouw zorgaanbieder

Met een PVB zal het heel belangrijk zijn goede afspraken te maken met jouw zorgaanbieder. Deze afspraken zullen worden verzameld in de overeenkomst. Niet alleen de prijs en de frequentie spelen een rol, ook zaken als opzegtermijn en evaluatiemogelijkheden moeten worden bekeken. Een coach is hier helemaal in thuis en sleutelt mee tot jij tevreden bent. 

3. Papierwerk aanpakken en uitgaven verantwoorden bij het VAPH

Als budgethouder moet je papierwerk in orde zijn. Je moet de juiste overeenkomst sluiten met je assistent. Je moet zorgen dat je niet teveel of te weinig uitgeeft. Ook moet je jouw uitgaven verantwoorden tegenover het VAPH. Gelukkig kan de coach je hierbij helpen.

4. Jouw budget optimaal verdelen over het jaar

Ook al heb je vaste ondersteuning gevonden doorheen de dagen en weken, dan nog resten de weekends, vakanties en ziektedagen bijvoorbeeld. In een goed budgetplan wordt hiermee rekening gehouden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze coach weet raad.

Wil je een coach?

Bel de advieslijn op 09 395 55 10 of via mail advies@onafhankelijkleven.be.
De advieslijn registreert jouw aanvraag naar een coach waarna de toegewezen coach met jou contact opneemt om verder af te spreken.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord