Advieslijn 03 808 22 99

Bewindvoerders

Als advocaat is het mogelijk dat je wordt aangesteld als bewindvoerder van iemand met een beperking.
Mogelijks had deze persoon vorig jaar een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of maakte hij gebruik van een voorziening, dagcentrum, dienst zelfstandig wonen,...

Dan kreeg hij of zij op 1 januari 2017 een persoonsvolgend budget (PVB). Je kreeg een brief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) met daarin de hoogte van het PVB. Hierdoor treed u ook op als budgethouder van dit PVB. Dit budget geeft meer bestedingsmogelijkheden, maar brengt ook meer administratieve lasten met zich mee voor jou.

Wat doen wij ?
• Nemen uw administratieve taken over voor het dossierbeheer van uw cliënt. Kostenstaten opmaken, inspecties voorbereiden, nagaan dat nergens teveel betaald wordt, enz. Op jaarbasis kost dergelijk dossierbeheer gemiddeld 500 euro. Dit wordt betaald met het persoonsvolgend budget van uw cliënt.
• Voor eind dit jaar moet uw cliënt zijn contract met de voorziening heronderhandelen. Wij beantwoorden uw vragen hierover. Dit kan gratis via de advieslijn 09 395 55 10.
• Wil uw cliënt zijn ondersteuning wijzigen? Of zijn vrij besteedbaar bedrag opnemen? Dan geeft de PVB-coach graag advies.

Wat vragen wij?

Om beroep te doen op onze dienstverlening (advieslijn en/of coaching) vragen wij om lid te worden.

Bij heel wat budgethouders staat het volledige PVB gereserveerd als voucher bij een zorgaanbieder. Hun PVB-teller staat dus op nul. Gelukkig kunnen ook zij nu gratis lid worden en een coach aan huis laten komen dankzij het bijstandsfonds van het VAPH.
 

 

 

 

 

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord